WERK AAN DE WINKEL

Ons was direct duidelijk dat het huis wel wat attentie en zorg kon gebruiken, maar pas gaandeweg kwam aan het licht wat er nu eigenlijk precies moest gebeuren: veel!

Gelukkig is Le Haut Verger een ontzettend degelijk gebouwd huis dat moeiteloos de vele jaren van verwaarlozing en nonchalance heeft doorstaan. Met het casco is niets mis. Zo is voor ál het houtwerk eiken gebruikt, van de vloeren tot de indrukwekkende kapconstructie en alles ertussenin.

Van de vele kozijnen die het huis telt, was er maar eentje verrot. Wel zat in alle ramen en deuren – en dat zijn er heel wat – zulk dun glas dat daar onmiddellijk iets aan moest worden gedaan. Inmiddels hebben we een groot deel van de ramen en deuren in het huis van isolatieglas voorzien. Natuurlijk met behoud van die eiken ramen en deuren.

We besteedden en besteden ook veel aandacht aan de verdere isolatie van het huis om het wooncomfort te vergroten en de stookkosten omlaag te brengen. Sanitair, waterleiding, riolering en de elektrische installatie waren deels afgekeurd en hebben we aangepast aan de eisen van de tijd. En het hele huis krijgt een kwastje. Al met al een flinke klus.

 

 

 
 
 
 
 
 
 

'om de zinnen te verzetten
en de zintuigen te scherpen'

 

Cultuur & natuur

Ontdek de omgeving

 

Table D'Hôtes

 

Onze moestuin

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

 

Ester & Jos

 

Contact & Route