De moestuin

Al in Nederland kwamen we erachter dat we eigenlijk gepassioneerde groentetuiniers zijn. We hadden een heel klein moestuintje en vonden het heerlijk om heel vroeg in de ochtend in alle rust in de tuin te werken. Verwachtingsvol zaaien en planten. Jezelf helemaal verliezen in het wieden, aan niets meer denkend. Of het plezier van het oogsten en het verwerken van de oogst. En natuurlijk het eten en genieten van je eigen groenten!

Het kon dus niet anders of we hebben hier een flinke lap grond gereserveerd voor een échte groentetuin. Omdat er onkruiden in alle soorten en maten in ons beoogde groenteparadijs woekerden, begonnen we bescheiden en dekten daarnaast een groot stuk grond twee jaar af met worteldoek. Dat doet wonderen en kost eigenlijk praktisch geen inspanning.

Inmiddels zijn we aardig op stoom en hebben we, in aanvulling op ons zaai- en stekkasje, ook een tunnelkas neergezet. Daarin verbouwen we tomaten, paprika’s, meloenen, kousenband en komkommers. Uit de tuin komen onder andere courgettes, allerlei soorten bonen, kolen en sla, bieten, pompoen, maïs, radijs, spinazie, aardappels en groene kruiden. En een keur aan snijbloemen!

 
 
 
 
 
 
 

'om de zinnen te verzetten
en de zintuigen te scherpen'

 

Cultuur & natuur

Ontdek de omgeving

 

Table D'Hôtes

 

Onze moestuin

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

 

Ester & Jos

 

Contact & Route