LA REMISE

Hier werd vroeger druk gesleuteld en gepoetst aan de auto’s van de familie Lafarge, die lange tijd eigenaar was van Domaine Le Haut Verger. De ruimte was ooit la remise, een garage voor twee auto’s, en bevond zich onder het huis van de tuinman. Handig, want de tuinman fungeerde ook als chauffeur.

We hebben de ruimte getransformeerd tot een sfeervolle grote woon-/slaapkamer. De aparte keuken is volledig ingericht, inclusief een magnetron met grill.  Naast de keuken treft u een ruime badkamer met douche, toilet en wastafel  en ruim voldoende badlinnen.

Voor de gîte ligt  een groot terras met een prachtig uitzicht over het dal van de Creuse. Er staan pot- en kuipplanten en er zijn riante ligstoelen  en terrasmeubilair beschikbaar.

De gîte is uitstekend te verwarmen en ook geschikt voor de koudere seizoenen.

En wanneer u geen zin heeft om zelf in de keuken te staan, geen nood: u bent van harte welkom in onze gezellige eetkamer voor een uitgebreid ontbijt of een heerlijk diner. Ook de prachtige ‘grand salon’ van het grote huis,  met uitzicht op de rivier, staat tot uw beschikking.

In het voor- of naseizoen kunt u La Remise voor een ‘prix d’ami’ voor langere tijd gebruiken. Wij geven u hier graag nadere informatie over.

De gîte is toegankelijk voor mindervaliden. Wij kunnen een douchestoel ter beschikking stellen.

 

PRIJZEN (voor een bezetting van 1 of 2 personen; inclusief bed-, bad- en keukenlinnen en toeristenbelasting):

HOOGSEIZOEN (mei t/m september)

per nacht*       € 95,-

per week          € 600,-

VOOR- EN NASEIZOEN (oktober t/m april)

per nacht*        € 90,-

per week          € 490,-

Verplichte eindschoonmaakkosten     € 65,-

Helaas zijn vanaf 2023 de kosten van elektriciteit niet meer geheel in de huurprijs inbegrepen. De eerste 40 kWh krijgt u van ons, daarna wordt de reëel verbruikte elektriciteit in rekening gebracht.

*In het hoogseizoen verhuren we in principe alleen per week, van zaterdag tot zaterdag. Daarbuiten is de minimale verhuurperiode 4 nachten.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

'om de zinnen te verzetten
en de zintuigen te scherpen'

 

Cultuur & natuur

Ontdek de omgeving

 

Table D'Hôtes

 

Onze moestuin

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

 

Ester & Jos

 

Contact & Route