DOMAINE LE HAUT VERGER

Een goede plek, dat begrepen we direct. In 1920 niet voor niets door een Franse familie uitverkoren om er een buitenhuis met tuinmanswoning te laten bouwen. Vanwege de rust, de ruimte, het milde klimaat, het groen, en bovenal: het betoverende uitzicht over het dal van de rivier de Creuse.

Le Haut Verger ligt in het oude hertogdom Berry, in het hart van Frankrijk, op een steenworp afstand van Gargilesse. Het dorpje, ‘un des Plus Beaux Villages de France’, is genoemd naar het riviertje de Gargilesse, dat aan de voet van de heuvel van ons domaine de Creuse in stroomt.

Er was overigens een tijd dat iedereen het domaine ‘het huis van de Quintonine’ noemde. Quintonine was de Pleegzuster Bloedwijn van Frankrijk. Er werden allerlei heilzame eigenschappen aan toegeschreven: je werd er energieker van, vitaler en scherper van geest. De familie Lafarge – die Le Haut Verger bewoonde – was eigenaar van het laboratorium waar miljoenen flesjes van deze wonderdrank zijn geproduceerd.

Tegenwoordig heet het huis weer gewoon Le Haut Verger, ‘De Hoge Boomgaard’. De rust, het weidse groen en het prachtige uitzicht zijn onveranderd. En Quintonine is er overbodig. Want het is een plek waar je als vanzelf op adem komt. Waar je nieuwe energie opdoet, de zinnen verzet en waar je verkwikt vandaan gaat.

 
 
 
 
 
 
 

'om de zinnen te verzetten
en de zintuigen te scherpen'

 

Cultuur & natuur

Ontdek de omgeving

 

Table D'Hôtes

 

Onze moestuin

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

 

Ester & Jos

 

Contact & Route