DE BERRY? BERRYSSIMO!

De Berry, het romantische hart van Frankrijk, was een hertogdom dat toebehoorde aan de Franse Kroon. Een prachtig, heuvelachtig coulisselandschap waar akkers en weilanden, omzoomd door meidoornhagen, worden afgewisseld door bossen. Waar talloze beekjes en beken het land doorsnijden en zich verenigen met riviertjes en rivieren. Waar reeën en dassen ronddwalen en waar je het concert van talloze vogelsoorten kunt beluisteren.

Ook de bewoonde wereld mag er wezen. Overal zijn pittoreske dorpjes, zoals Saint-Marcel, Nohant-Vic, Saint-Benoît-du-Sault en natuurlijk Gargilesse, en charmante steden zoals La Châtre, Valençay en de voormalige hoofdstad Bourges, met zijn schitterende kathedraal.

In veel plaatsen zijn iedere week gezellige markten met een keur aan streekproducten. En gedurende de zomer zijn er tal van brocantes, leuke rommelmarkten waar iedereen iets van zijn gading kan vinden. Om het maar niet te hebben over de terrasjes, café’s, goede restaurants en aantrekkelijke winkels.

En last but not least zijn daar de bewoners van dit Arcadië, de Berrichons. Ze zijn open, vriendelijk en behulpzaam. Vanaf het begin voelen wij ons hier thuis en welkom. En de Berrichons zullen ook u van harte verwelkomen, voor het vieren van uw vakantie, voor het deelnemen aan festiviteiten of simpelweg om te genieten van hun heerlijke hertogdom.

 
 
 
 
 
 
 

'om de zinnen te verzetten
en de zintuigen te scherpen'

 

Cultuur & natuur

Ontdek de omgeving

 

Table D'Hôtes

 

Onze moestuin

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

 

Ester & Jos

 

Contact & Route